Verdens vakreste fjell

Ama Dablam 6 812 moh, Nepal

Beina svikter. Jeg synker sammen og blir hengende i klatreselen. Fine fjell har de her, men luft er de dårlige på, tenker jeg. Hjernen kjennes litt sløvet.

Luften er stillestående, og den eneste lyden jeg hører er vingesuset fra en fugl som stuper forbi meg mot avgrunnen.

Jeg snakker litt til seigmennene i den lille posen jeg har fisket ut av lommen. Forteller dem at vi må jobbe sammen som ett lag, at jeg stoler på dem. At det er de som må gjøre resten av jobben nå. Det er fortsatt 500 stupbratte høydemeter med is, snø og stein igjen til toppen. De nikker sakte på de gelèaktige hodene sine.

Fire timer senere er posen nesten tom og rett foran meg, over toppen på Ama Dablam, titter Mt Everest opp av skylaget. Jeg gir den siste seigmannen en klapp på skulderen og får en highfive tilbake.